please leave your 'tapak kaki' so that i know that you read and support me =]

Sunday, September 18, 2011

zaman hitam putih =] part 3

kte, dia, dan jam

Assalamualaikum wbt =D

hari tu masa on the way nak pergi class trip, dalam kereta tiba-tiba kawan kte tanya
"kenapa pakai jam belah kiri ? bukan selalu belah kanan ke ?~"

and out of the blue *poyo lak* hahahaha
tiba-tiba kte teringat kisah di sebalik pakai jam belah kiri. kte pun cakap kat dorg
"nak tau x kisah disebalik jam ni, kenapa kte pakai sebelah kiri ~?"

kebanyakan orang akan cakap, orang yang tulis tangan kanan, pakai jam belah kiri, atau vice versa.
sebab senang nak menulis tangan kanan, kalau jam belah kiri, kaann~ tapi kte punya cerita lain =]

jengjengjeng~

begini kisahnya..................... *flashback ke tahun 2oo2. masa kte darjah 4.

kte ada minat sorang abang ni apekah ? cinta monyet ? hahaahahah~ xde la =) die tua setahun dari kte. kte kenal die kat silat. kte 1st masuk silat darjah 2 and die darjah 3 masa tu. hari 1st kte masuk silat, die lah orang 1st yang kacau2 kte. dah la comel habis. kekekee~ ada lesung pipit sebelah je, sebelah kiri kot ? hahaha x igt~ kte memang suka gila orang ber-lesung pipit masa kecik2 dulu. yelahh, dalam family kte semua normal. xde pun yang ber-lesung pipit ni. tu yang bila jumpa orang macam tu, excited terlebih. hahahaha ^.^

nak kata rapat, xde lah. tapi, masa dulu-dulu kan popular istilah 'abang angkat, adik angkat' ni. tipu lah, kalau korang x pernah ber-angkat angkat ni. hahaha
so, dengan bantuan kawan die yang merangkap abang angkat kte, kte mintak die cakap kat 'si dia' ni, kte nak jadi adik angkat die. kecik-kecik dah pandai yee~ hhaa and die pun bagila tau kat 'si dia' ni. and 'si dia' pun setuju. kte macam waaahh~! excited. hahahhaha ^.^ kte just bagi die hadiah birthday+kad raya tiap-tiap tahun since kte darjah2. hhooo~ bagi benda-benda tu idea dari jiran kte. kalau ikutkan, kte memang segan habis nak bagi-bagi hadiah kat orang lak. tapi, jiran kte paksa-paksa suruh kasik jugak. n last-last kte kasik, dan ianya berlarutan 4tahun =O


zaman ni cardcaptor sakura (CCS) popular =D kte ni kipas-susah-mati ccs. kte suka sangat dengan sakura. tu yang sampai sekarang ada 'sakura' kalau korang perasan. bukan sakura yang naruto tu, tapi, cardcaptor sakura. kalau xtau, gi google cepat ! hahaha =DD kte gelarkan 'si dia' ni, LEE SHAORAN. hero ccs tu. dorang macam serupa. rupa dorang pun nak dekat sama. oohh, kte sgt suka shaoran. kakak kte sampai ckp yg kte ni GILA sbb suka anime. hahahaha~ sampai skrg kte still suka shaoran =D kalau jume orang betul mcm tu, hhooo~~~~ *speechless


ni la cardcaptor sakura. igt x ? TIPU kalau korg kata xtau anime ni. mmg nk kene la~

kitorang sama sekolah rendah. tapi terpisah setahun jap, sebab darjah 4 kan pagi, kte darjah 3 petang. so, jumpe kat silat je la. gagaga~ tapi, bila jumpa tu x bertegur pun +.+ die usik-usik kte pun, kte buat x layan. segan kot~ *blusing gilak masa tu* hahahaha


nak kata berborak-borak pun x pernah. kte masa kecik-kecik dulu memang pemalu gila, segan habis. lagi-lagi dekat orang yang kte suka. x macam sekarang, hehh~ banyak mulut. pot-pet pot-pet gelakgelakbesar 24jam. ngeh3~~ ^.^


and then, bila kte naik sesi pagi, darjah 4, kte siap doa supaya masa beratur ktorg sebelah-sebelah. and, result, Alhamdulillah~ tiap-tiap hari ktorg beratur sebelah-sebelah before masuk kelas. eicecehh~ hahaha
die ada tegur masa kat barisan tu, tapi, kte buat-buat x dengar la, buat-buat x nampak la, pandang2 tempat lain. apekehal ntah ?

ada satu hari tu, kte ada kasik set alat tulis kat die. ohh, kte post, bukan kasik by-hand. esoknya, masa tengah beratur, (ktorg everyday kene beratur pagi before masuk kelas and kena salin grammar atau words baru) and nak tau taaakkk, die guna pen yang kte kasik tuuuu~!!! =D miahahahahha ~ masa tengok tu, memang suka gila lahh. excited excited * kekekeke ^.^


hensem nyeeee =DD

ouuhh, macam mana kte bole pakai jam sebelah kiri ? kte start pakai jam sebenarnya sebelah kanan. kan everyday, ktorg beratur sebelah-sebelah. so, ada satu hari tu, kte nampak die pakai jam sebelah kiri, sebab die kidal. biasalah, budak-budak, kalau dah suka tu, semua yang orang tu buat, orang tu pakai, kte nak ikut kan~
so, kte pun tukar la pemakaian jam kte dari kanan ke kiri~

sweet ^.^

mula-mula tu x biasa. tapi, lama-lama biasa lak. sampai lah sekarang~

sekarang, bila cuba pakai jam sebelah kanan, kte x boleh. x reti dah. terkial-kial.

so, kte suka die berlarutan sepanjang zaman sekolah. bila die keluar sekolah rendah, naik sekolah menengah, die x join silat dah +.+ *agak sedih di situ* and terputus contact macam tu je la. ohh yea, family kte tau pasal ni, tapi, kawan je kan. bukannya ape pun. so, dorang x kisah =) and just tanya-tanya macam tu je. oohhhhhh, ayah die kawan abah. eh, mostly, semua kawan rapat kte ayah dorang kawan abah jugak ? eh, memang lah. ayah semua orang pun macam tu. ahhahaha ^.^


ni BUKAN kisah CINTA ye. this is just one of my childhood stories *bunyi macam bertepuk sebelah tangan je* hahahhaha ~ biaq pi la. hhhooooo

kalau bercinta dengan die ni, barulah BERTEPUK SEBELAH TANGAN. haahahahaha ^.^


dengan kemunculan FACEBOOK, kte pun search la die. jumpa ! hahahaha =DD tapi, dah TAK secomel dulu. so, i x kisah dah dengan die sekarang. kkekeke ^.^

CARD CLOW~!!! hahaha =DD

-sekian-

pssttt : kami se-family tengok balik album lama-lama, gelak-gelak =DD teringat setiap kisah di sebalik gamba =] rindunya zaman tuu =')

2 comments:

han eba said...

kenal kenal. nak jumpa dia slalu lah bersinggah. LOL

nurul norman said...

kau ingat lagi ke sape ? *soalan sengal. hahahaha
tak kuasa. rumah kau dgn die jauh lah jgk. ceh~ kehkehkeh ^.^