please leave your 'tapak kaki' so that i know that you read and support me =]

Wednesday, March 7, 2012

new life, new campus, new student

assalamualaikum wbt =]

start 5mac, isnin lepas, dah mula daftar untuk degree ni. actually, dah daftar online, yang tu just kena hanta maklumat gamba and semua dokumen.

kte pergi dengan Hazye (parents dia hantar) thanks a lot pakcik, makcik =) terkial kial lah pusing berulangkali cari tempat/bangunan nak daftar. dah la kampus tu takde signboard tulis 'pendaftaran pelajar baru'. At least letaklah arrow tulis 'pendaftaran pelajar baru di sana', lepas tu arrow arrow and arrow sampai kat bangunan yang kena pergi. Kalau kecik macam merbok takpe jugak. ni dah la bukit, luas lak tu, ala-ala cameron highlands gitu. *hiperbola* Sampaisampai ramai orang and kitorang macam lost. tak tau nak pergi mana and buat ape dulu. kte pun mesej Ann classmate kat merbok dulu nak pergi mana, tunggu kat mana. terima kasih sangatsangat atas bantuan die =]

Esoknya, 6mac, iaitu hari ni, ada taklimat pukul9 pagi. Tahu tak, kte keluar rumah pukul7.15, dengan harapan menggunung ada bas pukul7.30 (selang 1jam setiap bas). Masa kat roundaboat (depan dari busStop) kte nampak bas dah jalan, tapi tak sure tu bas U90 atau tak, sebab tak nampak sangat. hopefully tu bas yang masuk uitm shah alam, bukan bas ke Palam. tepat 7.3o sampai kat bus stop ada banyak bas. tahu tak, bas yang berderet tu semua bas 603; bas yg masuk uitm shah alam. arrgghh !! #stress


pukul8.25 baru lah bas ke Palam sampai. dari sini ke sana 4omin lebih nak dekat sejam jugak sebenarnya bila dah bertolak 8.3o sah-sah la sampai nak dkt 9.3o kan~ taklimat start pukul9. so, ape jadi, kte dengan ada lagi sorang budak perempuan ni nasib baik ada geng masuk dalam dewan kena ikut pintu depan lak tu dengan muka merah gila tunduk je kat lantai. MALU gila oohh ! dalam tu penuh student dengan Prof yang tengah bagi taklimat. ya Allah, 1st day dah malu macam ni. haiahhh saboo je la ++"

tetiba malam tadi, classmate kte mesej cakap esok ada kelas lak. kte pun terus bukak student portal cek registration course. and u know what, max30 student yang dah daftar 28 orang. kte macam, WHATT ?! ape ni ? baru taklimat pagi tadi, tuptup dah hampir penuh class. apesal kte macam tak tau langsung~ kte cek budak kelas lain paling ramai baru 24 orang. apelagi, menggelabah la terus daftar kelas. Alhamdulillah ada si Alia new friend new classmate die yang bagitahu. tankiu sangatsangat alia =)

taken HERE

kte selalu dapat classmate yang semangat gila macam ni. dulu kat merbok pun sama gak. laju je diorang ni. nasib baik ada Atin, Balqis dengan Intan. kalau tak, ergghh ketinggalan. loser gila kot rasa. hehh =.........=

'Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami, ya Allah~' insyaAllah, amiinn~

-sekian-

untuk semua yang selalu rasa down, mari baca ni ; belajar memujuk diri =)


psstt: i'm now officially student of FBM (bm235) kampus Palam. esok kelas pertama. doakan supaya semua berjalan lancar, insyaAllah, amiinn =]
pssttttt: kte mimpi benda pelik pasal seseorang, again. haiahh
psssstttt: kte TAK MAKAN satu hari ni *mengejutkan !* lupe,penat,takde mood nak makan, sakitperut.

2 comments:

han eba said...

gedik, selamat maju jaya. good luck. and sila la buat popup window untuk tempat komen. cenggini kene tunggu lame kotssss. HAHAHAHA. dah la tenet cam ____________ Ok, have fun

nurul norman said...

tangkiyus ebasayangkus. hehheheww~