please leave your 'tapak kaki' so that i know that you read and support me =]

Tuesday, February 21, 2012

tag #6

assalamualaikum wbt =]

hai semuaa^.^ *sambil lambailambai tangan*
serius TAG ni dah lama gila kte rasa. kalau ada orang yang di-tag dah pernah buat benda ni. terpulang lah nak buat lagi atau tak.



The Rules
1. You must post this rule
2. Each person must post 11 random things about themselves in their journal
3. Answer each question the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer
4. You have to choose eleven people to tagged and link them to the post
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAG IF YOU READING THIS" YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONEST) have tagged eleven people.



11 pasal kte yang mungkin korang tau mungkin tidak


1) SAMA MACAM NI ? hhahaha

2) seorang yang penakut. tapi bajet 'cool'~ lah konon.

3) tak boleh duduk sorang-sorang atau jalan sorang-sorang, lagi2 kat tempat asing atau kat tempat-tempat ALIEN, macam; padang yang luas, padang pasir yg luas, highway yg luas lagi besar (Putrajaya adalah contoh bandar alien), laluan yg ada high voltage, tempat kabel elektrik yang besar dan beratur memanjang (ni serius laluan alien), laut yang sangat luas dan tempat-tempat macam tu, yg sewaktu dengannya. *nanti rasa nak nangis/badan menggigil ++"



tempat alien untuk alien ++"



4) suka gila makan makanan pedas. tapi barubaru ni macam dah tak suka sangat. wae~?


5) suka coklat ! =D harihari mesti akan makan benda manis.

6) suka gila tengok bintang kat langit dan akan cari bulan =D

7) kadang-kadang takut duduk tengah-tengah padang sambil tengok langit yang gelap. *rasa macam langit tu akan himpap kte~


8) benci gila high heels =O tapi suka tengok orang pakai high heels =)


cilok kt sini

9) sama macam Nell unnie, suka tengok cerita hantu/seram, tapi hakikatnya penakut gile. *best pulak cerita hantu. gyahahaa^^

10) peminat tegar kpop *bak kata anas. hahahhaa

11) suka lelaki yang kelakar dan sangat ambil berat kat orang yang die suka. hahahaha *poyo~





11 soalan dari orang yang tag kte (Nell unnie) =D



1. Latest movie yang ditonton serta pendapat tentang movie tersebut.
errr, movie kat wayang atau movie kat TV ? hahahaha =p
kalau kat wayang, last tengok cerita, sumkumkum (sumpahan kumkum). cerita ni macam tak logik sket plus agak kelakar. kelakar sebab, time hantu keluar orang lain semua diam kitorang je bising, jadi rasa lawak sebab dengar suara kitorang kat dalam wayang, last2 gelak sesama sendiri. and bff kte, Han, time orang lain semua tengok takut-takut, die boleh lak gelak tengok orang tu kena rasuk. hahahhaa^^


movie kat TV last tengok tadi, cerita vampire ape ntah tajuk die yg pasti bukan twilight. ni lagi TAK LOGIK plus ntahpape, sebab tengok time cerita tu lagi 10minint nak habis. memanglah faham cerita tu pasal apa kann.......

2. Lelaki mana pada tanggapan korang lebih cool dan korang lagi suka? Ahli sukan atau ahli muzik? Pilih antara dua ni je, takpayah tambah kategori lain, hehehe XP
susahnya soalan ni.. ermm~ bagi kte lelaki yang cool adalah seperti watak Jay Chou dalam 'Kung Fu Dunk' atau dalam cerita 'The Green Hornet'. Actually, lelaki yang cool ialah lelaki yang OTOMEN =] terer dalam dua-dua, lawan+kerja rumah. serius, ni cool gila ^.^

antara ahli sukan dengan ahli muzik ? hurmm.. musician kot~ musician berjiwa seni dan sangat memahami orang sebab dia memerlukan kreativiti untuk cipta sesuatu.


lovely pianist mauww~ hahaha *taken here



4. Negeri dalam Malaysia yang paling korang suka atau teringin pergi dan kenapa.


paling suka JOHOR ! =D sebab tu kampung kte and johor sebelah singapore je =D johor punya makanan semua sedapsedap. lepas tu, banyak laut, gunung, pulau pun banyak. wohhoo~


paling teringin nak pergi Pulau Rawa. tapi, sampai sekarang belum ada rezeki nak pergi sana =)


5. Pendapat pasal isu kahwin muda. Kalau ditakdirkan berlaku pada anda, menolak ke menerima dengan hati terbuka? (cepumas betul, hahaha!)
kahwin muda ni takde hal sebenarnya. terpulang pada individu tu sendiri boleh atau tidak. kalau takdir kena kat kte, tengok keadaan juga. kalau bakal suami boleh support, insyaAllah~ yang penting lelaki tu sendiri perlu sedar tanggungjawab yang bakal dipikul, ni bukan perkara mudah lebih-lebih lagi pada orang lelaki. sebab, yang kena tanggung isteri itu suami, itu tanggungjawab suami. ececehh~ hahaaha =D


5. Perlu ke pilih boyfriend / bakal suami yang ada degree atau qualification dari university? Pendapat?
bagi kte, qualification atau ilmu itu sangat penting. tapi, tak kisah degree sebenarnya, diploma pun oke, tapi janganlah sampai SPM je, tak elok tu~ kalau kitorang, anak-anak perempuan abah ni, bakal suami ditapis dulu. first, mesti tak merokok. kedua, kelulusan tak kisah ape kalau boleh yang lagi tinggi dari isteri/sama taraf, tapi, WAJIB kena ada minimum diploma syari'ah. sebab ilmu syari'ah penting dalam rumahtangga. kalau takde, ehemm.  kena pergi belajar amek syari'ah dulu. wuhhuuhuu~


6. Enjoy tak belajar kos yang anda belajar sekarang. Dan kalau bekerja, suka tak kerja anda sekarang.

bakal masuk 5mac ni. kalau ikutkan nama kos tu, sangatlah tak tau amende tu jadi mungkin tak suka. tapi, tak tau sebab tak belajar lagi. apepun, kte akan cuba suka kos tu, insyaAllah =]



kerja sekejap je, tak suka. b o s a n =O

7. Perempuan yang berusaha buat seseorang lelaki tu suka kat dia. Perigi cari timba atau cool?

cool kot ? sebab tak semua perempuan ada courage untuk menyatakan hasrat dia aicehh~ kalau perempuan tu berusaha nak buat lelaki tu suka kat die, kte suka perempuan yang macam tu, and kalau orang tu adalah orang yang rapat dengan kte, kte akan support die. tp, beragak la, jangan melebih sampai langgar syarak =]
BUT, kte takkan buat macam tu kot atau akan buat ? hahaha^^ tak tau lahh. kte tak pernah suka orang betulbetul, atau lebih tepat lagi, kita TAK pernah berCINTA punn. Kte tak pernah lalui benda macam ni, jadi kte tak tau macam mana situasi die. kalau macam sekarang, kte suka hyukjae, harihari kte tweet die. hahahaa #merepek. tapi, kalau orang betul, entahlah.

the most important thing is; i'll just be myself.




8. Kerjaya impian.

semenjak fikiran ni matang sket, citacita masa zaman kanak-kanak nak jadi BOS, senang je boleh arah-arah orang. hahaha =D
kte teringin sangatsangatsangat nak jadi Sosiologi/psikologi/sejarawan. sebab kte suka sangat tau pemikiran orang. kte macam boleh agak orang ni macam mana, orang tu macam mana, dengan sekali tengok. Curiosity yang melampau; 'kenapa orang tu macam tu ? kenapa die jadi macam ni ? kenapa sistem macam ni menyebabkan orang jadi macam tu ? dll...' menyebabkan kte nak selidik sangat bagaimana manusia boleh mempunyai fikiran yang macam tu yang menyebabkan dia bertindak macam tu. plus, kte nak betulkan balik pemikiran orang yang menyimpang.


sejarawan pula, lebih kurang sama; kte nak betulkan balik sejarah dunia mengikut qur'an+sunnah yang banyak orang kafir dah ubah. melalui sejarah juga, kita akan dapat tau perkara yang sebenar. jadi, bila kita ada ilmu kat situ, orang susah nak manipulasi kita kan~ hehehee





9. Kalau makan kat McD suka burger apa?


kte tak makan mcD la. hahahha =p mestilah, Spicy Chicken McDeluxe ! =D

10. Define 'respect' tu macam mana in your own words.

respect each other, hormat-menghormati sesama kita. Jangan membangga diri, semua manusia sama disisi Allah, yg membezakan hanya iman dan taqwa. jadi, bila sifat hormat ni ada dalam diri, sikap bangga diri dan suka merendahkan orang lain TIDAK akan ada. Setiap apa yang kita lakukan, akan dibalas balik oleh Allah. 'what goes aroud comes around.'


'sesungguhnya Allah telah memberi wahyu kepada Aku yg memerintahkan supaya kamu semua bersifat tawadduk sehingga tidak ada seseorang pun merasa dirinya megah (lebih bangga diri) dari orang lain dan tidak boleh seseorang itu menzalimi dan melampaui batas terhadap orang lain'

[riwayat Muslim]






11. Lastly siapa yang jawab tag ni saya bagi dia tanya satu soalan yang dia nak saya jawab. Apa-apa je! :D Hehehee~

sila jawab 11soalan dari kte pulak. hhehehe =p





11 soalan yang korang kena jawab. selamat menjawab ye. huahauhaua =DD



1. Cartoon, drama, dan movie favourite dari kecik sampai sekarang dan kenapa. jawab ketiga-tiga tu tau
2. Kos yang korang dapat sekarang ni ada kaitan tak dengan cita-cita yang korang idam-idamkan dari kecik?
3. Korang rasa, korang ni orang yang macam mana ? personality macam mana ? nak perasan sendiri pun takpe =p

4. Apa pendapat korang tentang lelaki yang suka tengok MV girl groups tapi tak suka lagu tu ?

5. Korang treat family dengan kawan, lagilagi kawan rapat macam mana ? sama tak ? kalau tak sama, kenapa?

6. Antara ibu, ayah, abang, kakak, atau adik, yang mana korang lebih rapat ? kenapa ?


7. Semalam pergi mana dan buat apa ?


8. Ballad, rock, dengan jiwang kapak, mana satu lebih suka ? kalau jawab yang tak dinyatakan sah beruk. hahhaa =p

9. Rumah idaman.


10. Apa hadiah paling ntahpape korang pernah bagi.

11. Kenapa mostly Malay Movies takde kualiti ?



11 orang yang kena 'TEMBAK' hahaha ! =D


1. Han Eba
2. Hazye



3. Kim Yana



4.FAR si greeny



5. Balqis Hamdan



6. sis Nell (jwb soalan-soalan kte tu tauu =)



7. Intankookienino
8. Filza Fiz

9. AG

10. Ayina

11. en.Dosh



thanks bagi semua yang baca dan akan menjawab semua ni =D

-sekian-






psstt: post ni lama dalam draft. hahhaha^^"

psssttt: tibatiba jadi benci gila dengan html code 'underline'. tak pasal pasal kena ngadap html code ni edit balik. stress !

2 comments:

han eba said...

yaaaaaaaaaaaaaaaaaa. BANYAKS YOU. haihh. ok ok. sankyu for teh tagg

Nellie Nell said...

dah jawab balik soalan awak =) thankyousss. hehehehe