please leave your 'tapak kaki' so that i know that you read and support me =]

Wednesday, July 6, 2011

boyfriend ? takde la. suami ade la. hhaa

assalamualaikum wbt =]

"weh, kau ade boyfriend tak ?"
"awak ada bf tak ? haa, diam je tu mesti ade punye. takkan la takde~"

lagi panas ade mamat ni cakap depan kte yang tak pernah bercinta ni . bajet habis ayat
"tak setuju betul student bercinta. masa belajar bukan masa yang sesuai untuk bercinta. mana boleh FOCUS belajar kalau dah sibuk bercinta sakan."

lepas die cakap depan muke kte, die blahh camtu je. what a WHATTA ? duhh~! kte BUKAN tergolong dalam golongan BERCINTA tahu ! nak cakap, CAKAP la kat depan student yang berCINTA sakan bagai. BUKAN dekat depan MUKA KITE ! hishh~ bikin panas je. sabarsabarsabar

eh, eh ehh, sukasuka hati je nak kata org diam tu tanda ada. dalam 'law of contract' diam bermaksud tak setuju tahu. sesedap rase je nak cakap camtu. ingat orang kebuloq sangat nak bf ?

'takde bf ni sebab tunggu putera dari kayangan turun'~ hehehehehew gedikgila

erhhmm, erhhmm, di sini kte tegaskan, kte takde boyfriend. TAK ADA ! so tak payah asyik nak memerli orang ke apa. suami ade la. hahahhaha ape bf, bf ni x main laa~ husband i Hyukaje tu laa. *muntah lagi sebaldi* hahhaa
ohh yea, kte tau kenapa dia tanya. sebab wallpaper phone gamba husband bajet, hukjae tu. hahaahahahha~ perlu sangat ke boyfriend tu ? i'm SINGLE and i'm OK, okeeyy~ perlu ke statement ni ? eh, tak boleh ke ? hahahaa

berikan 10 sebab utama kenapa perlunya berboyfriend ni ?

1- takde lah lonely sgt nnt
2- harihari ada org msg
3- harihari ade org call
4- ade teman berdiskusi kerusi ke ape~ hahhaa *cold joke~
5- jalan berteman
6- makan berteman
7- pergi jalan2 berteman
8- shopping pun berteman
9- hati berbunga2 setiap hari
10- perangai smua cover, jd baik la sikit dari biasa.

hurmmm~ yeke ? semua reason tu kte boleh je buat dengan kawan-kawan rapat and and dengan family =) tak perlu lah sebab dengan bf je boleh buat macam tu, kalau dengan kawan perempuan tak boleh. kan~

lagipun tak perlu bercinta jika masih belum boleh mencintai diri sendiri. belajar untuk mencintai diri sendiri dahulu, baru percintaan boleh diwujudkan. jika kecintaan kita kepada Allah pun masih kurang, macam mana kita nak cintakan makhluk ciptaan Allah. sedangkan cinta kepada Allah itu lebih besar manfaatnya daripada cinta kepada makhlukNya. hanya Allah yang mengetahui dan memahami apa yang diperlukan hambaNya~ wallahu'alam

actually ni bukan yg nak diceritakan dalam entry kali ni. nak cerita pasal bnde lain sebenarnya. hhohohoo~

oke, back to the main topic. sebenarnya, kali ni memang terasa macam lonely gile +.+ bukan sebab xde bf bagai ape semua tu. tapi, sebab my superbff kawan baik kite, Han sambung belajar kat Palembang, Indonesia. alahh, memang la tak jauh. tapi, xde orang nak mesej, dengar rungutan+bebelan kte harihari lagi lepas ni 1sen je kan msg, mmg la.ngeh3~ mungkin boleh, tapi kurang, terbatas, TERHAD +.+
kerap sangat mesej dengan Han tengah malam, sampai orang ingat kte mesej dengan boyfriend. haahhahaha itu lawak~

kami mula berkawan dari sekolah rendah. die adalah mangsa buli kte kat sekolah rendah dulu. erkk~ terbukti kejahatan. ahhaha ~ memang kte suke gile buli die masa kat sekolah rendah dulu. bile naik sekolah menengah, sekali sama sekolah lak. tak sangka. boleh dikatakan die satu-satunya kawan dari sekolah rendah yang sama sekolah menengah dengan kte. masa mula-mula masuk la. lamalama baru lah dapat tau yang lainlain dari sekolah rendah masuk sekolah menengah yang sama. ape yg pelik sangat dengan budak sekolah rendah masuk sekolah menengah yg sama. memang tak pelik. tapi, ni special kes, sebab kte dapat sekolah yg dekat dengan rumah, and sekolah tu lah yang ramai gile budak dari sekolah rendah kte. kte tukar sekolah lain tak masuk sekolah yg dekat rumah tu atas sebab2 tertentu. sama jugak dengan Han ni. so, bile dapat tau die sekolah sama dengan kte, memang best lah. yelah, dah kenal dari sekolah rendah, sekelas lagi kt sek ren dulu, mestilah exited kan, sekurang-kurangnnya ada jugak geng. sebab exited sama sekolah, kte slalu tunggu die lps kelas nak rehat samasama. sebab tak ngam lagi dengan kawan baru lagi. pergi balik ktorang samasama dari form1-5. rindunya zaman tuu +.+

form 1 Han kelas sebelah kte, die kelas pandai, kte sederhana je. muehhehehh~ form2-3 ktorang sekelas. form4-5 Han kelas sebelah kte, kelas pandai. hhohohoo~ sama dengan Shin Ryu. kte sekelas dengan die masa form1-3. form4 die masuk kelas akaun. juga kelas sebelah kte. kirenye kelas kte diantara kelas Han dgn Shin Ryu. memang satu floor yang sama =DD

tu lah, orang yang kte benci+kte buli masa kecik, lamalama ngam pulak. Han memang kwn yg sgt baik^^

Han shii, good luck exam tau~!! =D kte tau kau mesti bole buat punya =] yakin dengan kemampuan diri sendiri. hwaiting !! fingt oOo !! jalhaepwa tomodachi-ne ^.^ jaga diri baikbaik kat sana. ape2hal bgtau je kte on 24jam. hehehehe~

tankiuu , thanks to you sangat2 for being my greatest friend in this world. I, no, wewillalwaysmissyou and weLOVEyou *kaklongmestilahrinduadikdie =')


hello, i'm miss Han =) hhohhoo~

again, THANKS a LOT for being my GREATEST FRIEND in this WORLD, no one can replace u =')

terima kasih jugak mesej 'mahal' dari indon kau hantar kat kte. orang kedua lepas family kau lak tuu. owwooww~!! terharu gile~ baiknyas anda =DD uuwuwwuuww

daripada Abu Hurairah r.a. yg maksudnya 'bahawasanya ada seorang lelaki yg pergi menziarahi saudaranya yakni sahabatnya di sebuah kampung yg lain. lalu Allah menyuruh seorang malaikat untuk memerhatikanya didalam perjalanan. lalu malaikat bertanya kepada lelaki itu, "hendak ke mana engkau ? " lelaki tersebut menjawab "aku hendak menemui seorang sahabatku di kampung itu". malaikat bertanya lagi, "adakah bagimu bumi kepadanya yg engkau mengharap balasan daripadanya ?". "Tidak. aku mencintainya kerana Allah". maka berkatalah Malaikat itu kepadanya, "bahawa sesungguhnya aku ini adalah utusan Allah kepada engkau. bahawa sesungguhnya Allah telah mencintaimu sebagaimana kamu mencintai dia kerana Allah"
-hadith riwayat Muslim-

itu sahaja, sekian =]

psssttt : lepas ni jaranglah topup nampaknya * kamikawanduniaakhirat =) ya Allah, lindungilah persahabatan kami ini serta redhailah kami, sesungguhnya kepadaMulah kami serahkan segala urusan. amin ya robbal 'alamin ~

5 comments:

feez said...

kite dah ade kawan , x perlukan pakwe :p

nurul norman said...

btl tu kan =)

han eba said...

reaksi minit prtama;

apa oh ni? tak pergi lagi kot. OMGOSH OMGOSH, ada gambar semua. OMGOSSH

reaksi minit ke dua;

oh~~~

reaksi minit ketiga;

terharunya, wowowowooww

reaksi minit ke empat,

komen komen komen

reaksi minit ke lima;

BAI.

hahahaha

nurul norman said...

hahahhaha =DD
ape lahh kau ni
akan pergi kan. 2 lg sedih =O
hhhooo~

shasha said...

mcm perli je tang msg tu..xpe laa..;)