please leave your 'tapak kaki' so that i know that you read and support me =]

Thursday, November 25, 2010

terima kasih, Alhamdulillah Ya Allah =]

assalamualaikum wbt =]

terima kasih Ya Allah kerana telah mengurniakan keluarga yang sangat memahamiku. yang sangat sayang kepadaku. yang telah memberi dan mencukupkan segala keperluanku. mereka telah memberi segalanya kepadaku. mereka amat amat amat berharga bagiku~
sangat banyak pengorbanan abahku. terlalu bermakna ibu untukku. along dan angah yang selalu membantu dan menjagaku, adiknya yang nakal ini sepenuh hati mereka. kakak yang selalu menjadi 'role modelku' yang selalu bagi aku pinjam barang-barangnya stiap kali pnjm klau x rosak brg 2 x sah. gehhhehhe^^" kakcik yang selalu memberi semangat kepadaku dalam melakukan apa jua.

setiap kaliku hampir mengalah dengan hidup ini, mereka pasti datang dan muncul dengan tibatiba membantuku, menjadi tulang belakangku. Mereka telah mngajarku erti kehidupan ini =']

tetapi ya Allah.. apakah yang telahku berikan kepada mereka ?
Semoga aku sentiasa menjadi hambaMu yg bersyukur Ya Allah ~

'dan Kami perintahkan kepada manusia (agar berbuat baik) kpd kedua orang tuanya. Ibunya telah mengandungnya dalam keadaan lemah yg bertambah-tambah, dan menyapihnya dalam usia dua tahun. Bersyukurlah kepadaKu dan kpd kedua org tuamu. Hanya kepada Aku kembalimu.'
[Surah Luqman ayt 14]


terima kasih Ya Allah, kerana telah menghantarkan kawan kawan yang sering mengingatkanku di kalaku 'hampir' melupakanMu. kawankawan, sahabat yang banyak membantuku yang banyak memberi semangat serta dorongan dalam pelajaran.. Eba+Shasha, korang kawan yang super baik taktau nak describe macam mana, sebab korang memang baik sangat=] kawan dengan korang secara tak langsung korang ajar kte supaya punctual, tak pentingkn diri, berusaha sesungguh mngkin untuk dapatkan ape yang dihajati, menghargai sesuatu dan banyak laaaaaagi. kte ni dah la memang jenis lembab kalau bersiap. berjam-jam+leceh je, tak pernah cepat. so, kalau pergi tusyen samasama, lambat pergi confirm kau, eba buat muka. bila tanya kenapa, kau diam je sepanjang panjang hati tu. tanya 100 patah, jawab 1 patah je *hiperbola* and sebab tu kte macam dah takut nak lewat lewat lagi. macam ? muehehehe^^"


roomateku yang sangat menjaga waktu untuk bersamaMu . mereka roomate terbest skali. Alhamdulillah ya Allah~ Zuu, thank you sebab jadi 'adik' kte. kecikkecik Zuu pun, whhOoaa jangan mainmain. sekali dia marah, "pa..~!!" 
Huda pulak wattaya btl die ni ganas oohh. tapi Alhamdulillah, kami saling melengkapi~ taktau la macam mana kalau dapat roomate yang tidak menjaga waktu denganMu, Ya Allah. pasti waktu untukku brsamaMu turut terabai. Alhamdulillah, Kau telah mengtakdirkan kami sebilik. terima kasih Ya Allah~ =')

hahhhahaa, lupe lakk ^^" isziana+haziqah+ezzan+nadira korg pn saaaannngaaatt baaaaaaikk~~~!!! =DD
hazye atau lebih sedap dipanggil jiqah =] selalu tolong kte walaupun kau sendiri tengah susah timetime macam tu. ezzan a.k.a. zanzan, jiran sebelah kerusi yang jadi mngsa kne kejutkan kte dlm kelas dulu^^" nadira segeng SUJU ~!! =D thanks for the card. i'll always remember that. tak sangka baru jadi geng, dah postkn kte birthday card gamba hubby lagi. hhehhe, tq^^ ~ and isziana (yana) geng makan sesama. best kalau bawa dia ni pergi makan. macam segan, tapi........... hhehehee, jangan marah aa nanti kena jual =p

oOohh yeahh, special thanks to Fiz (farah nur filza) and Sis NELL. walaupun tak pernah jumpa, tapi kte dapat rasakan keikhlasan kawan dengan kalian ='] semoga kita semua kawan, bukan setakat kawan biasa, tapi, sahabat dunia akhirat. bersahabat keranaNya ^.^ (knpe smua kwn kte baik2 ni ? sbb kte pun baik kot~) gehehhe =p


ye, kalian juga, Balqis+Antin+Tantan (geng gelakgolekgolek) yang memang senasib, sepikir, sekelas, se'selangor', se'makan', sepesen, se'lambat' sorg lmbt smua lmbt, seperangai, and se se se lagi laahh. best kawan dengan kalian =))
eehh, ade lg tutu+mira+hazirah+++ kawankawan kelas, sekolah dulu, kawankaan zaman kanak kanak, uitm............. and banyak laaagi (alahh, banyak sangat la. nak tulis semua ke ? takpayah lah ye. ehehh~ tangkiyyyuuuuuuuuu~!! ^.^


'...ingatlah Allah ketika kamu berdiri, pd waktu duduk dan ketika berbaring. kemudian, apabila kamu telah merasa aman, maka laksanakanlah solat itu. Sesungguhnya solat itu adalah kewajiban yg telah ditentukan waktunya ke atas orang-orang yg beriman.'
[Surah An-Nisaa' ayt 103]


Ya Allah, terima kasih kerana telah menjaga dan melindungi aku sepanjang aku hidup, terima kasih Ya Allah, kerana memberi aku kesempatan ddlm hidup ini, kerana telah memberi segalanya kepada aku..

'maka nikmat Tuhanmu yg manakah yg kamu dustakan ?,' [Surah Ar-Rahmaan]

tetapi aku yg telah aku beri kepadaMu ? apakah amalan yg telah kulakukan untukMu ? apakah yg akanku persembahkan kpdMu d saat bertemu nnt ?
amat sedikit sekali rasa syukurku kepadaMu Ya Allah~ Tuhan, dosaku melambung tinggi, tetapi rahmatMu melangit luas~ bila selangkah kurapat kpdMu, seribu langkah Kau rapat kepadaku..


" Ya Allah, kurniakanlah kami lisan yg lembut basah mengingati dan menyebut (nama)Mu, hati yg penuh segar mensyukuri (nikmat)Mu, serta badan yg ringan menyempurnakan ketaatan kpd (perintah)Mu. Ya Allah, kurniakanlah kami iman yg sempurna, hati yg khusuk, ilmu yg berguna, keyakinan yg benar-benar mantap. Ya Allah, kurniakanlah kami (din) cara hidup yg jitu dan unggul, selamat dari segala mara bahaya dan petaka. Kami mohon Ya Allah, kecukupan yg tidak sampai kami terpaksa meminta jasa org lain. Berikanlah kami Ya Allah.. iman yg sebenarnya sehingga kami tidak lagi gentar atau mengharap org lain selain dari Engkau sendiri.. Kembangkanlah lembayung rahmatMu kepada kami, keluarga, sahabat-sahabat, saudara-mara dan seluruh ummat Nabi Muhammad (s.a.w) serta sesiapa sahaja yg bersama kami.. Jangan Ya Allah, janganlah Engkau biarkan nasib kami ditentukan oleh diri kami sendiri; walaupun dlm kadar sekelip mata atau kadar masa yg lebih mudah dan cepat~~ Selawat dan restu Allah untuk junjungan kami, Nabi Muhammad (s.a.w), nabi yg mulia, kpd keluarga Baginda dan para sahabat Baginda amnya.. insyaAllah, amiinn~ "




semoga kita semua berpimpin tangan menuju JannahNYA, aamiinn~ =']

-sekian-

3 comments:

Journalist Nellhanan Mansor said...

kadang2 cakap dgn org yg walaupun kte xpnh jumpe pn lg sng dpd ckp dgn org yg hari2 nampak muka kan? idk why, but talking to u seems to cheer me up even though I'm in my darkest mood.
thanks to tira gak for light up my days :)

han eba said...

oi, dah lama tak buat muka. jom jom :)

nurul norman said...

kak nell : betul2 =] hheheheh, tq ^.^

eba : bwt muke ? jmpe pn jrg. hahaha
tp, best gak. gaduh2 mnje (mnje ?) mcm dulu
miahahhahahaa ^^"