please leave your 'tapak kaki' so that i know that you read and support me =]

Tuesday, June 14, 2011

the day that summer comes

assalamualaikum wbt =]

bile kte dah start suka sesuatu, mula lah banyak gila halangan yang datang. bila x suka, datang dekatdekat pulak, dimudahkan semuanya. tapi, itu lah hidup namanya.

LIFE IS ALWAYS NOT FAIR

it might be~ tapi, yakinlah setiap yang jadi pasti ada hikmahNya. yakin dengan janji Allah, insyaAllah =)

masa mulamula dapat foundation ni, punyelah x suka. plus ni last choices. ye, kte nak kos sains atau psikologi. tapi, dapat law lak, kte letak kat pilihan last skali, yang ke8 dalam upu. x suka betul belajar law ni.
tapi, bila masuk sem2, dapat lecturer best2 + subject pun best2 = pointer pun naik mendadak, memang best lahh =DD alhamdulillah, jadi suka gilee kat kos ni =D siap da susun apa nak bwt lepas ni, amek ape, nak jadi peguam ape. memang best BERANGAN ! =D

masuk sem ni, last sem plus REPEAT MUET dapat jgk 3. ya Allah~ rasa down gile. dulu masa bwt 1st time bwt pun band3, pastu poyopoyo la ckp, repeat kali kedua dapat band3 jgk, memang nak tukar kos, xnak amek law. skali dapat jgk 3. haa, amekkauu ! tappii, law BEST +.+ uuwuuwwwu

macam ni la kte rasa. YOU dalam lirik merujuk kepada MUET. huhh~


kau ni memang buat spoil la MUET ! cis ciss !! hahahhahahahahahahahhahahahaha gile da jadi. kkekekekeke~

mana taknya dapat 3 je memanjang. bwt revision pun tak, latihan, bukak buku pun tak. tengok je buku tu adelah. tup tup masuk dewan terus jawab exam. memanglah banyal sangat effort kan~ 

you got what you deserve

tengok la dulu lepas ni macam mana. and kepada kawankawan yang dapat band4 above, esp jiqah TAHNIAH tauu =DD

don't worry, oppa will always support u guys =D ♥

kepada bakalbakal lawyer yang x dapat 4 tu, errmm, nasihat kte, bwt la lagi skali, last. kali ni bwt sehabis baik punye, effort kene lebih lagi =) man jadda wa jadda =] insyaAllah~

-sekian- =)


psstt : kaitan dengan tajuk, sbenanye lagu beast 'the day that rain comes/on rainy day' tapi, kat sini hujan punyelah jarang. 'sejuknye'' kemain lagi macam nak turun 'salji' pun ade. haahahha
sbenanye macam duduk dalam OVEN !
xpe xpe, saya redha dan terima seadanya. ececehh~ kkekke =DD

4 comments:

Nell said...

haha kira okayyy apa tira re-sit muet tapi still dapat band 3. there's someone I know masa 1st time amik muet dapat band2, dia re-sit sbb nk dptkan band3. Sekali result kuar dapat band 1 :D
okey, itu bukan perkara yg lucu atau menggembirakan tapi she just laughed when she received the result and we couldn't help laughing at that too! Haha

Btw, nak tanya. Kat uitm mmg semua pre-law=setahun setengah eh? Tak ada yg setahun?

nurul norman said...

ade jgk kwn kte yg dpt band3 fist2, bile re-sit dpt band2. ahaha =DD tp, dorg xde mslh sbb kos dorg. hhhooo

klau dulu, i mean, ktorg batch last yg pre-law sthn stgh. kecuali kt shah alam. kt shah lam je yg sthn.
yg bdk bru lps spm ni smua sthn je. fast treck. gov da ttpkan smua sama, supaya intake dgree sama2 msuk =]

han eba said...

usaha tangga kejayaan. doakan kite jugak

nurul norman said...

insyaAllah =D